top of page

HOE VERLOOPT EEN SESSIE 

Een sessie duurt ongeveer een uur en kwartier en begint eigenlijk altijd met een kort gesprek. Hoe sta je er op dit moment voor, wat speelt er in je leven, wat voel je in je lichaam, fysiek en emotioneel? En hoe ga je met die gevoelens om? Zijn er al specifieke gebieden in je lichaam die om aandacht vragen?
De sessies zijn altijd een combinatie van lichaamswerk en gesprek.  Mijn ervaring is dat werkelijke verandering zijn weg vindt als je naast het lichamelijk doorvoelen, je ook begrip ontwikkelt van wat je ervaart. Aanraking helpt je om dichter bij de gevoelde ervaring te komen. Er woorden aan geven helpt om meer inzicht te krijgen in de achterliggende oorzaken van je fysieke en mentale patronen. Zodat je ook die kunt laten gaan.
 
Samen kijken we welk deel van je lichaam er, op dat moment, aandacht nodig heeft. Eenmaal op de massagetafel gebruik ik verschillende technieken, altijd gericht op het bewuster gaan ervaren van je je lichaam. Dat kan een zachte en subtiele aanraking zijn, bijvoorbeeld in de vorm van lichte schudbewegingen, een diepe en stevige massage of meer energetisch gericht werk, afhankelijk van de situatie en je behoeftes.
 
We eindigen altijd door kort na te bespreken wat je ervaren hebt en wat je het meest bijgebleven is van de sessie.
Kom je voor de eerste keer dan doe ik een uitgebreide intake met je en duurt de sessie anderhalf uur. De vervolgsessies duren een uur en een kwartier.
 
Afhankelijk van de vraag of klacht waar je mee komt is het aan te raden een traject van 3 tot 10 sessies af te spreken. De frequentie en het aantal vervolgsessies bepalen we in overleg naar aanleiding van de intake.
bottom of page