top of page

HOLOS Massagetherapie

De kern van HOLOS Massagetherapie is zelfonderzoek en bewustwording. Jezelf overgeven aan hoe het in het moment met je is. Aanraking en massage gebruik ik om je te begeleiden in dit proces van naar binnen keren. De gevoelens, emoties en gedachten die tijdens een sessie kunnen loskomen zijn onderdeel van het bewustwordingsproces.

 

Je lichaam geeft continue signalen af, alleen zijn we niet meer gewend naar deze signalen te luisteren. Hierdoor kun je uit balans raken en kunnen er psychische of lichamelijke klachten ontstaan. Massagetherapie maakt gebruik van aanraking om zo het contact met je lijf te herstellen en de signalen die het geeft (weer) leren verstaan.

Afhankelijk van wat past op dat moment, maak ik tijdens een sessie gebruik van diverse massagetechnieken (klassieke massage, energetische massage, voetreflex, chakra massage, psoas massage, holistic pulsing), meditatie, Focussing en het Zes Stappen proces van Choose Again.

Praktijkruimte Hoofd& - Hartzaken.jpg

VOOR WIE EN WANNEER

Rug massage

VOOR WIE EN WANNEER

Heb je behoefte aan rust en ontspanning? Heb je fysieke klachten zoals een gespannen nek, rug, hoofdpijn? Slaap je niet goed?

 

Zit je veel in je hoofd en wil je meer in contact komen met je lichaam? Wil je meer inzicht in jezelf en je situatie krijgen?  Heb je behoefte aan een moment van bezinning en tijd voor jezelf? Heb je een burn-out?

​Er zijn heel veel verschillende redenen waarom mensen bij mij komen. Sommigen willen echt ergens induiken en zichzelf beter leren kennen en starten een traject van meerdere sessies, anderen komen naar eigen behoefte af en toe langs.  

Kom je voor de eerste keer dan doe ik een uitgebreide intake met je en duurt de sessie anderhalf uur. De vervolgsessies duren een uur en een kwartier.

 

Afhankelijk van de vraag of klacht waar je mee komt is het aan te raden een traject van 3 tot 8 sessies af te spreken. De frequentie en het aantal vervolgsessies bepalen we in overleg naar aanleiding van de intake.

Twijfel je of ik iets voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op dan bespreken we je vraag of behoefte.  

 

Of kom gewoon een keer ervaren wat massagetherapie voor je kan doen.

HOE VERLOOPT EEN SESSIE

Een sessie duurt ongeveer een uur en kwartier en begint altijd met een kort gesprek. Hoe sta je er op dit moment voor, wat speelt er in je leven, wat voel je in je lichaam, fysiek en emotioneel? En hoe ga je met die gevoelens om? Zijn er al specifieke gebieden in je lichaam die om aandacht vragen?

De sessies zijn een combinatie van lichaamswerk en gesprek.  Mijn ervaring is dat werkelijke verandering zijn weg vindt als je naast het lichamelijk doorvoelen, je ook begrip ontwikkelt van wat je ervaart. Aanraking helpt je om dichter bij de gevoelde ervaring te komen. Er woorden aan geven helpt om meer inzicht te krijgen in de achterliggende oorzaken van je fysieke en mentale patronen. Zodat je ook die kunt laten gaan.
 
Samen kijken we welk deel van je lichaam er, op dat moment, aandacht nodig heeft. Eenmaal op de massagetafel gebruik ik verschillende technieken, altijd gericht op het bewuster gaan ervaren van je je lichaam. Dat kan een zachte en subtiele aanraking zijn, bijvoorbeeld in de vorm van lichte schudbewegingen, een diepe en stevige massage of meer energetisch gericht werk, afhankelijk van de situatie en je behoeftes.
 
We eindigen altijd door kort na te bespreken wat je ervaren hebt en wat je het meest bijgebleven is van de sessie.

Kom je voor de eerste keer dan doe ik een uitgebreide intake met je en duurt de sessie anderhalf uur. De vervolgsessies duren een uur en een kwartier.
 
Afhankelijk van de vraag of klacht waar je mee komt is het aan te raden een traject van 3 tot 10 sessies af te spreken. De frequentie en het aantal vervolgsessies bepalen we in overleg naar aanleiding van de intake.
Site%20FI_edited.jpg
bottom of page